Zonder lijk geen moordzaak

Vanochtend moesten S. en ik toevallig om dezelfde tijd weg. Wanneer wij voor langere tijd weggaan brengen we onze vijf maanden oude pup weg naar de oppas. Zo ook deze ochtend.
Onze hond had vanochtend wat moeite met het doen van zijn behoefte. Hij zat een tijdje gehurkt, maar het lukte niet helemaal. Wij lopen nietsvermoedend verder, om vervolgens zo’n 150 meter van de ‘crime scene’ af geconfronteerd te worden door twee hoogbejaarde stadswachters. “Meneer. Wij zagen uw hond daar zijn behoefte doen en u heeft het niet opgeruimd”. S. reageert verontwaardigd: “behoefte doen? Eerder een poging tot, want er kwam niks uit”. Mevrouw de Stadswachter was vastbesloten dat wij niet weg zouden komen met deze misdaad. “Ik zag iets vallen”. S., geheel overtuigd van eigen gelijk, stelt voor dat mevrouw de Stadswachter de crime scene aanwijst, zodat wij onze onschuld kunnen bewijzen. Mevrouw weigert. Zij heeft niks te bewijzen. Ondanks haar staar en alle andere bejaardenkwaaltjes heeft zij duidelijk iets zien vallen. Een boete is overmijdelijk.
Het Nederlandse rechtssysteem is krom. Zonder lijk (vaak) geen moordzaak, maar zonder uitwerpselen blijkbaar wel een shitzaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *