Zonder lijk geen moordzaak

Vanochtend moesten S. en ik toevallig om dezelfde tijd weg. Wanneer wij voor langere tijd weggaan brengen we onze vijf maanden oude pup weg naar de oppas. Zo ook deze ochtend.
Onze hond had vanochtend wat moeite met het doen van zijn behoefte. Hij zat een tijdje gehurkt, maar het lukte niet helemaal. Wij lopen nietsvermoedend verder, om vervolgens zo’n 150 meter van de ‘crime scene’ af geconfronteerd te worden door twee hoogbejaarde stadswachters. “Meneer. Wij zagen uw hond daar zijn behoefte doen en u heeft het niet opgeruimd”. S. reageert verontwaardigd: “behoefte doen? Eerder een poging tot, want er kwam niks uit”. Mevrouw de Stadswachter was vastbesloten dat wij niet weg zouden komen met deze misdaad. “Ik zag iets vallen”. S., geheel overtuigd van eigen gelijk, stelt voor dat mevrouw de Stadswachter de crime scene aanwijst, zodat wij onze onschuld kunnen bewijzen. Mevrouw weigert. Zij heeft niks te bewijzen. Ondanks haar staar en alle andere bejaardenkwaaltjes heeft zij duidelijk iets zien vallen. Een boete is overmijdelijk.
Het Nederlandse rechtssysteem is krom. Zonder lijk (vaak) geen moordzaak, maar zonder uitwerpselen blijkbaar wel een shitzaak.

10 comments

 1. Nicole zegt:

  Jeetje, waar maken mensen zich zorgen om. Wat stom zeg!

 2. Vreselijk zulke mensen (overigens wel leuk geschreven!!)
  Ik kan mij zo ook ergeren aan parkeerwachters. BAH!!

  • Oh ja, die zijn net zo vreselijk! Die willen vaak ook niet luisteren. De boete voor hondenpoep is trouwens belachelijk hoog; €100,-
   Toen we gisteren thuiskwamen lag het gele papiertje in de bus (ze wilde het niet ter plekke aan ons geven), natuurlijk met verkeerd gespelde achternaam.

 3. Jeetje, wat een hoge boete!! Wel een grappig stukje haha sorry!

 4. Ik zou in bezwaar gaan, jullie naam is verkeerd geschreven….

  • Google zegt dat bezwaar tegen een verkeerd gespelde naam geen zin heeft. Ze mogen het dan nog aanpassen en dan krijg je alsnog een acceptgiro met juiste naam. Ik ga sowieso wel in bezwaar, maar dan op grond van het niet mogen “bewijzen” dat er niks lag.

 5. appelig zegt:

  Je zou ze er toch met hun neus inwrijven! (Als er wat gelegen had.)

 6. Kimberley zegt:

  Je schrijfstijl is leuk!
  100 euro voor een drol die niet eens gelegd is? Waar gaat dit heen mensen…

  :(

 7. HansDeZwans zegt:

  Leuk geschreven. Ik zou er zelf nog een drol bijgelegd hebben, jezus wat een komedie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *