Zoek de verschillen

Als ik het hedendaagse aanbod van tekenfilms vergelijk met de tekenfilms uit ‘mijn tijd’, ben ik blij dat ik in de jaren 90 ben opgegroeid. De tekenfilms van vandaag de dag zijn vaak niet eens meer echt getekend. Er is steeds meer animatie en bijna alles wordt nagesynchroniseerd (en hoe storend/tenenkrommend zijn die stemmen?!). Als kind mocht ik tenminste nog genieten van de prachtige kleuren en tekeningen van bijvoorbeeld Tom & Jerry. Tegenwoordig is dat niet meer voor iedereen weggelegd. De tekenfilms van nu die wel echt getekend zijn, zijn vaak lelijk getekend. Hoofdrolspelers zijn poppetjes met spaghetti-lichaampjes, grote hoofden en grote voeten. Het lijkt wel of alles tegenwoordig ook eng moet zijn; je kunt vandaag de dag niet meer ontsnappen aan tekenfilms over monsters, magie, vampiers, spoken en nog meer griezels. Niet alle nieuwere tekenfilms zijn slecht, ik kan bijvoorbeeld wel genieten van Fairly Odd Parents of SpongeBob.

De clou van dit verhaal: ik had gewoon even een opzetje nodig om uit te komen op het onderwerp waar ik het eigenlijk over wil hebben: PINKY & THE BRAIN. Het valt mij namelijk op dat Brain lijkt op een andere celebrity. Dus bij deze: wie van jullie is het met mij eens dat Kurtwood Smith op Brain lijkt (of andersom)?

4 comments

 1. Chantal zegt:

  Haha te grappig die vergelijking. Ken die hele man niet, maar zie wel de gelijkenis.
  En ik ben het zo met je eens met wat er tegenwoordig op tv word geserveerd. De jaren eind 80/halverwege 90 waren gewoon zoveel beter!

 2. Nicole zegt:

  Hahaha, hij lijkt er inderdaad op! Zeker als Red 😛

  Ik kijk trouwens nog wel vaak tekenfilms en soms worden er nog oudere uitgezonden, die zijn heel leuk.

 3. michaelblogt zegt:

  De vergelijking is treffend 😉
  Ik vond trouwens televisie, waarop de tekenfilms kwamen, vroeger ook een stuk leuker dan vandaag al is het aanbod vandaag zoveel groter dan toen. Ik ben nu wel nog een stukje ouder en heb de tijd nog meegemaakt van de zwart/wit televisie, maar voeger kon ik toch nog meer lachen met hetgeen er op tv kwam dan vandaag. Maar ik ben er nog steeds niet uit of het aan de hedendaagse programma’s ligt of aan het feit dat ik gewoon ouder wordt en blijkbaar ook meer zo snel meer tevreden ben.

 4. Eline zegt:

  Haha! (Ik mis sommige programma’s van toen ik heel klein was soms nog wel eens – als ik bijv. een liedje ervan weer in mijn hoofd heb. Die programma’s waren zo veel meer origineel dan wat nu op TV is!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *