Zoek de verschillen

Als ik het hedendaagse aanbod van tekenfilms vergelijk met de tekenfilms uit ‘mijn tijd’, ben ik blij dat ik in de jaren 90 ben opgegroeid. De tekenfilms van vandaag de dag zijn vaak niet eens meer echt getekend. Er is steeds meer animatie en bijna alles wordt nagesynchroniseerd (en hoe storend/tenenkrommend zijn die stemmen?!). Als kind mocht ik tenminste nog genieten van de prachtige kleuren en tekeningen van bijvoorbeeld Tom & Jerry. Tegenwoordig is dat niet meer voor iedereen weggelegd. De tekenfilms van nu die wel echt getekend zijn, zijn vaak lelijk getekend. Hoofdrolspelers zijn poppetjes met spaghetti-lichaampjes, grote hoofden en grote voeten. Het lijkt wel of alles tegenwoordig ook eng moet zijn; je kunt vandaag de dag niet meer ontsnappen aan tekenfilms over monsters, magie, vampiers, spoken en nog meer griezels. Niet alle nieuwere tekenfilms zijn slecht, ik kan bijvoorbeeld wel genieten van Fairly Odd Parents of SpongeBob.

De clou van dit verhaal: ik had gewoon even een opzetje nodig om uit te komen op het onderwerp waar ik het eigenlijk over wil hebben: PINKY & THE BRAIN. Het valt mij namelijk op dat Brain lijkt op een andere celebrity. Dus bij deze: wie van jullie is het met mij eens dat Kurtwood Smith op Brain lijkt (of andersom)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *