#Wijvenweek – Guilty pleasures en kleine kantjes

Wij vrouwen zijn natuurlijk prachtige, onaantastbare, onbegrijpelijke, maar vooral perfecte wezens. Voor de buitenwereld natuurlijk. God verhoede dat die ‘buitenstaanders’ er ooit achter komen wat voor duistere geheimen wij verbergen onder een laag van make-up en gestreken blousejes. We doen er alles aan om te voorkomen dat anderen niet ontdekken wat voor rare gewoontes, gebruiken en ideeën we er op nahouden. Om jullie te laten zien dat een perfect wezen zoals ik ook haar gebreken heeft deel ik met jullie een lijst van guilty pleasures, geheimpjes, fobieën, onzin dingen en meer. Mogelijkerwijs wordt de wereld dan ooit nog eens toleranter.

Omdat ik me wel besef dat een ieder zo zijn of haar rariteiten heeft vraag ik me toch af of het nou echt zo erg is dat ik:

 •  S. wijsmaak dat ik bang ben voor onze zolder zodat ik nooit de was hoef te doen?
 • mijn auto en mijn laptop een naam heb gegeven, omdat ik dat veel gezelliger vind?
 • weiger om het aquarium schoon te maken? Heus niet omdat ik niet wil, maar omdat ik ooit heb gelezen dat vistuberculose overdraagbaar is op de mens. Oh, ik ben zóóó bang!
 • nog steeds (dag)droom van een carrière als actrice? Hollywood here I come. Liever vandaag dan morgen.
 • nooit een status update op facebook plaats, maar wel andermans profiel helemaal doorspit zodat ik wel op de hoogte ben van wat er allemaal speelt in de wereld van de mensen die ik waardig genoeg vind om facebookvrienden mee te zijn? Real life soap FTW!
 • uren op internet in webwinkels kan ‘window shoppen’ en daar tegelijkertijd ongelofelijk blij (soms ook verdrietig) van kan worden?
 • met smsen/whatsappen/andere communicatiemiddelen soms expres even wacht met reageren zodat die mensen ook nog denken dat ik een zeer interessant sociaal leven heb? Andermans beeld over mij +1, zelfbeeld +10.
 • na een WC-bezoek netjes (op de dwangneurose af!) mijn WC-papier vouw (om vervolgens mijn bil er mee af te vegen. Er gebeurt heus niks speciaals mee)? Wist je trouwens dat er ook ‘proppers’ zijn? Wie doet dat nou?
 • standaard tien wekkers zet en dan nog pas na de laatste op sta en me moet haasten?
 • nog steeds een teddybeer heb en de enige reden dat Paracetabeer niet bij mij in bed ligt S. is?
 • niet weet of ik blij moet zijn of gek moet worden omdat deze lijst nog lang niet af is?
 • nu ga stoppen en niks meer met jullie ga delen.

Nu denk jij wellicht ‘wat een gek wijf!’. Nou, misschien fop ik je wel. Misschien is niet alles waar, misschien is niks waar. Denk jij dat jij weet welke puntjes waar zijn en welke niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *