Teddy: Ik heb een eetverslaving

Die tijd van het jaar waarin ‘gezellig’ samen een eetfestijn houden sociaal geaccepteerd wordt is weer aangebroken. Bij het woord ‘eetfestijn’ denk ik automatisch aan mijn labje Teddy. Teddy leeft om te eten. Lekker, vies, ranzig, over datum. Niks houdt hem tegen in zijn zoektocht zucht naar eten. Ik zou het zelfs een eetverslaving durven te noemen.

2012-09-01 21.46.52

Dit is Teddy.

Zijn vraatzucht is hem niet met de paplepel ingegoten – nee, dat was niet nodig – want hij bezat deze al van nature. Toen Teddy nog een mini-Tedje was en wij hem meenamen naar een losloopgebied rende meneer wild alle kanten op. Plots stond hij stil, alleen zijn hoofd deinsde op en neer, alsof hij aan het schrokken was. Ik vertrouwde het niet en rende naar hem toe. Meneer had een dode muis gevonden. Hem in zijn nekvel grijpen had niet het gewenste effect. In plaats van dat hij de muis losliet, slikte hij hem door zonder verder te kauwen. In de auto – op de terugweg naar huis – braakte hij alles uit. Alles, dus ook een bijna intacte dode muis wiens darmpjes de spreekwoordelijke kers op de kots taart vormden. Wie dit mocht opruimen? S. natuurlijk!

Meer dan een jaar later breekt nu Theodore zijn moeilijke periode – de puberteit – aan. Zijn zucht naar voedsel lijkt sterker dan ooit. De Tedster heeft het onder andere gepresteerd om op een onbewaakt moment chocolade uit mijn tas te stelen en deze bijna met verpakking en al soldaat te maken. Daarnaast heeft hij, terwijl S. en ik even snel boodschapjes deden, de vuilniszak, die bij de deur stond te wachten om weggebracht te worden, omver getrokken en heeft hij zich tegoed gedaan aan over datum vlees en ander afval.
Waar Teddy vroeger het niet waagde om stiekem dingen van tafel te pikken, rent hij nu de woonkamer in om bakjes mayonaise uit te likken als ik op het toilet zit en S. zijn beschuitjes te verorberen als S. de buurman te woord staat aan de deur.

Het moge duidelijk zijn dat de hedendaagse invulling van het kerstfeest er één is die Teddy op het lijf geschreven lijkt te zijn. Overal is er eten en van alle kanten wordt hem ook iets lekkers toegeschoven. Terwijl wij ons straks allemaal voor de kop slaan als we op de weegschaal kijken, zullen de mogelijke extra pondjes Teddy niet uit zijn vele slaapjes houden. Nee, hij zal waarschijnlijk gelukzalig terug denken aan deze dagen waarin er eindelijk gehoor gegeven werd aan zijn vraatzucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *