Smart phones, stupid people

De technologie is werkelijk prachtig en gaat bijna dagelijks met grote stappen vooruit. Hoewel we natuurlijk nog niet alles kunnen, verbaas ik me elke dag weer over de mogelijkheden van een “simpele” telefoon. Er zijn tegenwoordig zelfs apps die je in je slaap in de gaten houden om je te kunnen vertellen of je gepraat hebt en je slaapritme bijhouden in een grafiek. Voor de fanatieke hardloper is er Runkeeper. Heer Runkeeper weet alles over je. De route, je snelheid en zelfs eventuele hoogteverschillen die zich voordoen onderweg. Zo zijn er natuurlijk veel meer apps, maar ik breng niet genoeg tijd met mijn telefoon door om alle geweldige apps te kennen. Sorry.

Normaal gesproken ben ik al een hater. Nu ben ik ook nog ziek. Het doemdenken en haten bereikt dan zijn toppunt. Dit blogje neemt dan ook een negatieve wending. De wereld is natuurlijk niet mooi en eerlijk als ik ziek word op zo’n verkeerd moment.

Telefoons worden steeds slimmer. Tegenwoordig zijn ze zelfs zo slim dat we liever een avondje doorbrengen met onze telefoon dan dat we een gesprek aanknopen met een persoon. Twitter moet weten dat je net hebt gekakt, je LinkedIn moet nog bijgewerkt, je spam-mail moet gelezen worden, en google moet je even vertellen wie ook alweer de zoveelste talentenjacht gewonnen heeft. Waarom zou je de caissière nog in de ogen moeten kijken of begroeten? Bij online winkelen doe je dat toch ook niet? Ja, bij menig mens is hun telefoon vergroeid aan hun handen. Dat geeft ook niks, want voor internetvrienden hoef je niet per se ook sociaal vaardig te zijn in levende lijve. De beste optie is ook om je te verschuilen achter je slimme telefoon, dan hoeft een ander er niet achter te komen dat je zonder niet kunt functioneren.

Het meest belachelijk zijn nog wel de 12/13-jarigen, die net de eerste hormooninjectie hebben gehad, die rondlopen met iPhones en Blackberry’s. Worden telefoons tegenwoordig soms alleen ontworpen voor een soort sociaal narcisme?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *