Meester in bedrog

De voetstappen klinken steeds luider. Er is geen twijfel mogelijk: ze komen dichterbij. De paniek slaat toe. Wat moet ik doen?

Blij als een kind ben ik. Eindelijk mag ik naar huis. De lange dag zit er op. Thuis wacht mijn liefje op me en S. is er natuurlijk ook. Met elke meter die ik dichter bij de deur ben neemt mijn humeur +10 toe. Vanuit de hal kan ik al zien dat er niemand buiten is. Dit is mijn moment. Het is nu of nooit. Al rennend naar mijn auto graai ik in mijn tas op zoek naar de sleutels. Hebbes! Achterdochtig kijk ik nogmaals het parkeerplein rond. Er is niemand. Niks houdt me nog tegen. Ik gooi de autodeur open met de bedoeling om mijn jas en tas keurig op de passagiersstoel neer te leggen. Had ik dat maar nooit geprobeerd! Tijdens de poging om mijn jas uit te doen bleef mijn haar haken in een knoopje (of zo?) waardoor ik hem niet uit kreeg en toch wel enige tijd bezig was om het haar uit de knoop te krijgen. Hevig worstelend met mijn haar kreeg ik de schrik van mijn leven.

VOETSTAPPEN.

Ze kwamen dichterbij!

Ondanks mijn paniek vond ik dat ik redelijk helder heb nagedacht. Met mijn ineens verworven superheldreflexen trok ik mijn jas dicht en met de snelheid van het licht was ik omgedraaid. Liefkozend aaide ik over de onbekende auto, terwijl ik deed alsof ik mijn sleutels er in stak. Collega X begroette me ietwat verbaasd (Achteraf heel logisch. De autodeur van waarachter ik was gesprongen stond ook nog open. Daarnaast is het best onlogisch dat iemand zijn eigen auto opent aan de passagierskant). Gelukkig was ze snel weg. Ik wierp een blik op het slot van de onbekende auto. Geen krassen. Fijn. Ik ben de dans ontsprongen. Ik, meester van het optische bedrog, heb collega X om de tuin geleid!

Ik besloot om mijn jas toch maar aan te houden. Ik nam geen risico meer omdat ik echt niet wilde dat iemand zou zien dat ik degene ben wiens auto zo verschrikkelijk onder de vogelpoep zit.

P.S. Het is niet zo dat ik Tony (Toyota, mijn auto) expres niet was. Ik was hem juist heel vaak. Alleen is het zo dat alle rotvogels hebben besloten om hun nesten te bouwen in de bomen voor mijn huis. Als mijn auto net gewassen is en ik parkeer hem de deur dan zit er binnen één dag al ongelofelijk veel vogelpoep op.

4 comments

 1. Maxime zegt:

  Wat een avontuur joh, leuk die vogels hé haha

 2. Nicole zegt:

  Hahaha, heel grappig! Ik besefte pas op het eind waar het nou precies om ging 😛 Misschien moet je gewoon elke dag een emmer verf over je auto gooien.

 3. Olga zegt:

  Ik denk dat je beter kunt doen alsof dit de laatste mode is en dat jij er dus gewoon heel erg hip en verantwoord bijloopt 😉 (bijrijdt, moet ik eigenlijk zeggen)!

 4. Dina zegt:

  Op naar de carwash! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *