Het zakwoordenboek der internet en websitelogica

In een wereld die gedomineerd wordt door computers is het niet geheel onverstandig als je weet hoe je het een en ander voor elkaar kan krijgen op de computer. Met name wanneer je besluit dat jij (IK!) zo nodig moet bloggen, is het verstandig het een en ander te weten van internet, websites en dingen zoals html (want dat kun je wel eens nodig hebben).
Na een maand lang keihard zwoegen, zweten en tranen met tuiten huilen begint mijn zelfaangepaste WordPresslayout eindelijk de vormen aan te nemen die ik wil. Blij als ik ben wil ik deze zelfaangepaste site online gooien. (Dat mijn zelfaangepaste site nog niet daadwerkelijk helemaal af is maakt me niks uit. Mijn zelfaangepaste site is namelijk een mooie weergave van mezelf: slordig, onafgemaakt, plus hier en daar nog wat kleine flaws & bugs –dit laatste is een vakterm, deze ken ik omdat ik nu hoor bij de ‘website-aanpassers’).
Een programma welke ooit -impliciet- beloofde dromen te maken, brak de mijne. Verbinding maken met de server lukt me wel, maar het uploaden wil gewoon echt niet. Ook niet op andere manieren. Dus jullie moeten nog maar even tegen al deze standaard WordPresslelijkheid aankijken, terwijl ik nog even -waarschijnlijk nog een maand- doorsukkel met het online krijgen van mijn prutswerk.

Omdat ik zo’n schatje ben wil ik best wel mijn kennis met mijn medebloggers delen. Mocht u zich afvragen wat al die ingewikkelde programma’s nou doen (of vooral niet doen) of waar al die vreemde lettertjes voor staan? Lees dan Tanja’s zakwoordenboeklijst der internet & websitelogica. In deze lijst worden vaktermen in helder Nederlands uitgelegd en wordt de geheimtaal der computers voor u ontrafeld. (Vergis u niet! De lengte van de lijst is zeker indicatief van mijn kennis en kunde op dit gebied):

Dreamweaver: Dom programma, waarmee u uw net gecreëerde website zeker niet kunt uploaden
FileZilla: Nog zo’n dom programma waarmee ik niks kan uploaden.
FTP: Fijn Tanja Pesten.
html: Hier sTopt Mijn geLeerdheid.
httpdocs: Een map waar je niet zomaar dingen uit mag gooien.
Wi-Fi: Wireless Internet, Fun Internet.
1337: Internetbenaming voor mensen met internetskills.
7331: Internetbenaming voor mij.
“She’s so 7331 she’s still looking for the “any” key” – Urban Dictionary

Ohmy, deze lijst is zo pathetisch. It’s not even funny.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *