Een ‘grijze auto’ is geen nummer

Het is begrijpelijk dat iedereen, met de fluctuerende benzineprijzen en de kredietcrisis die nog steeds niet over schijnt te zijn, er graag op let hoeveel euro hij/zij tankt. Echter is dit geen reden om niet op het pompnummer te letten. Hierbij wil ik een verzoek doen aan autorijdend Nederland. Maak alstublieft notitie van het pompnummer als u tankt. De reden voor dit verzoek?

Ten eerste is het zeer tenenkrommend om als pompbediende geconfronteerd te worden met klanten die het tankstation binnenkomen met de woorden: ‘oh, ik weet niet welk nummer het is, hihi. Het is de Ford Zoveel.’
Nou meneer/mevrouw, bedankt voor dit grandioze compliment, maar ik ben heel toevallig niet de autospecialist waar u mij voor aanziet. Ik kan helaas van de zijkant niet zien welke auto een Ford Zoveel is. Dat kan ik jammer genoeg zelfs niet van de voorkant. En nee, ik vind u ook niet schattig als u zo verstrooid doet. In mijn ogen bent u pas schattig als u weer naar buiten rent om het pompnummer te achterhalen, daarmee toont u meer goede wil dan met “ik weet niet welke pomp, HAHA, die daar”.

De mensen die denken dat alle pompbedienden autospecialisten zijn, zijn niet half zo ergerlijk en tenenkrommend als de klantcategorie “ik hoef niks te doen, de pompbediende is vast helderziend”. Deze klanten komen binnen, met de pinpas al in de aanslag grommen ze je iets toe wat waarschijnlijk een begroeting moet voorstellen, terwijl ze ondertussen gehypnotiseerd naar het pinautomaat staren. De pompbediende die dapper genoeg is om te vragen bij welke pomp ze getankt hebben, krijgt een blik toegeworpen die zeer toepasselijk is voor het kijken naar rottend vuil. Hoort zo’n bediende niet alles vanuit mijn hokje in de gaten te houden? Moet hij/zij niet weten wie waar heeft getankt? Oh, de schande!
Om mensen deze slechte gewoonte af te leren, zou men kunnen overwegen om in zulke gevallen steevast het hoogst openstaande bedrag te selecteren. Dat zorgt altijd voor angst en verwarring bij de klant. Ook al weten ze het pompnummer niet, de prijs weten ze altijd. Die hebben ze nauwlettend in de gaten gehouden, zo nauwlettend dat ze geen oog hadden voor het nummer van de pomp, wat geheel toevallig precies naast de prijs staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *