Drawesome

Gamen slecht voor uw kind? Vindt u de spelletjes te gewelddadig? Bent u het ook zo zat dat er alleen gespeeld wordt om te winnen? Vrees niet. Er zit nog een stukje goedheid in de computermensen die spelletjes maken en die goedheid komt vandaag de dag in de vorm van ‘Draw Something’ naar buiten. Voor de personen die een tijdje in coma hebben gelegen zal ik hier ook even kort beschrijven wat Draw Something is. Draw Something is een drawesome spelletje waarbij de spelers samenwerken. Ja, u leest het goed. SAMENWERKEN.

Eerst moet er een keuze gemaakt worden uit drie willekeurige woorden. Daarna ontwerpt de tekenaar een kunstige tekening op zijn (in mijn geval toch veel te kleine) touchscreen. Dan is het wachten geblazen tot uw collega gaat raden wat uw kunstwerk voorstelt om vervolgens ook een priegelwerkje samen te stellen naar aanleiding van de drie woorden waaruit gekozen kan worden. Instellen dat je een melding krijgt wanneer het jouw beurt is lijkt niet mogelijk te zijn (bij de gratis versie lukt het mij in ieder geval niet). Waarschijnlijk is dit met opzet gedaan. Dit leuke samenwerkspel moet geen wedstrijdje ‘wie het snelst kan reageren op de ander’ of ‘ik heb de meeste Draw Something vrienden, want mijn super-smartphone gaat om de 2.4 seconden’ worden. Het geraden worden van uw ontwerpen en het raden van andermans kliederboel levert u muntjes op. Met deze muntjes kunt u nieuwe kleurtjes kopen waarmee u uw tekening nog prachtiger en duidelijker kunt maken voor uw collega.

Zoals u kunt lezen is het een prachtig spel. Het is alleen jammer dat (terwijl de telefoons steeds slimmer worden) mensen steeds dommer lijken te worden. Waarschijnlijk lukt het ons om ook van zoiets onschuldigs iets heel lelijks te maken. Ik stel voor dat we genieten zolang het nog leuk is.

P.S. Ik weet dat ik gelijk heb, want Google zegt dat er al 260 keer per maand gezocht word op ‘Draw Something cheat’. Klinkt niet lief toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *