Drawesome

Gamen slecht voor uw kind? Vindt u de spelletjes te gewelddadig? Bent u het ook zo zat dat er alleen gespeeld wordt om te winnen? Vrees niet. Er zit nog een stukje goedheid in de computermensen die spelletjes maken en die goedheid komt vandaag de dag in de vorm van ‘Draw Something’ naar buiten. Voor de personen die een tijdje in coma hebben gelegen zal ik hier ook even kort beschrijven wat Draw Something is. Draw Something is een drawesome spelletje waarbij de spelers samenwerken. Ja, u leest het goed. SAMENWERKEN.

Eerst moet er een keuze gemaakt worden uit drie willekeurige woorden. Daarna ontwerpt de tekenaar een kunstige tekening op zijn (in mijn geval toch veel te kleine) touchscreen. Dan is het wachten geblazen tot uw collega gaat raden wat uw kunstwerk voorstelt om vervolgens ook een priegelwerkje samen te stellen naar aanleiding van de drie woorden waaruit gekozen kan worden. Instellen dat je een melding krijgt wanneer het jouw beurt is lijkt niet mogelijk te zijn (bij de gratis versie lukt het mij in ieder geval niet). Waarschijnlijk is dit met opzet gedaan. Dit leuke samenwerkspel moet geen wedstrijdje ‘wie het snelst kan reageren op de ander’ of ‘ik heb de meeste Draw Something vrienden, want mijn super-smartphone gaat om de 2.4 seconden’ worden. Het geraden worden van uw ontwerpen en het raden van andermans kliederboel levert u muntjes op. Met deze muntjes kunt u nieuwe kleurtjes kopen waarmee u uw tekening nog prachtiger en duidelijker kunt maken voor uw collega.

Zoals u kunt lezen is het een prachtig spel. Het is alleen jammer dat (terwijl de telefoons steeds slimmer worden) mensen steeds dommer lijken te worden. Waarschijnlijk lukt het ons om ook van zoiets onschuldigs iets heel lelijks te maken. Ik stel voor dat we genieten zolang het nog leuk is.

P.S. Ik weet dat ik gelijk heb, want Google zegt dat er al 260 keer per maand gezocht word op ‘Draw Something cheat’. Klinkt niet lief toch?

8 comments

 1. Dina zegt:

  Aaargh en je kunt maar tot 99.

 2. Olga zegt:

  De enige reden waarom ik dit spel op mijn phone heb staan, is omdat mijn vriend zo bleef aandringen. Die is blijkbaar verkocht (gekke jongen) en ik heb hem maar een plezier gedaan :’)

 3. jokezelf zegt:

  Ik heb he-le-maal niks met gamen. Ik zal wel te oud zijn ;-).

 4. Nicole zegt:

  Ik heb zelf geen smartphone, maar ik kaap altijd telefoons van vriendinnen die het wel hebben om dat spel te spelen 😛 Ik bak er alleen niks van, haha!

 5. Maxime zegt:

  Ik heb het een half uur op mijn telefoon gehad, toen begon mijn telefoon raar te doen en moest ik het weer verwijderen.. Mijn telefoon gunt me geen plezier..

 6. Melissa zegt:

  Heel slecht maar ik heb het nog nooit gedaan. Iedereen het zien doen, maar ik heb niet zo’n high tech mobiel. Maar misschien is het ook maar goed dat ik het nog even voor me hou. Voor je het weet ben je verslaafd 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *