De zin en onzin van een planning

Gisteren heb ik met vriendin S. ‘opgetreind’. OK, ik lieg een beetje (het is ook maar net hoe je het bekijkt). Ik zou met vriendin S. optreinen.  Ja, zou. Soms lopen dingen nou eenmaal anders dan gepland. Wanneer je een planning maakt kan dit goed uitpakken, maar je hebt niet altijd alles onder controle.

Dit is hoe ik het in gedachten had:
1. Lekker wakker worden om vervolgens een heel ochtendritueel van ontbijten, douchen, aankleden enzovoorts uit te voeren.
2. De bus nemen naar het station, want kans op neerslag.
3. Vriendinnetje treffen. Samen de trein in. Lol.

Dit is hoe het ging:
1. Wakker schrikken. Veel te laat natuurlijk, dus alles moest snel. Terwijl mijn huid nog vochtig was van het douchen greep ik de eerste de beste kledingstukken die ik te pakken kon krijgen. Helaas resulteerde dit in een ongestreken blouse en een totaal niet bijpassend vest. Met een broodje in mijn hand, maar zonder make-up en ongeborstelde haren zocht ik mijn weg in de kelder. Ja, de bus zou ik niet meer halen, dus dan maar plan B: de vouwfiets.
2. Fietsen alsof mijn leven ervan afhangt en kwaad worden om/op auto’s die geen voorrang verlenen, om vervolgens moe en bezweet aan te komen op het station.
3. Vriendinnetje S. bleek spoorloos. De trein zou binnen enkele seconden vertrekken en ik was nog niet ingecheckt. Om te voorkomen dat de trein zonder mij zou wegrijden heb ik mijn vouwfiets tussen de treindeuren geparkeerd. Een of andere onnozele jongen wilde aardig zijn door op te merken dat mijn fiets omviel. Rennend naar het incheckpunt rommelde ik in mijn tas en tegelijkertijd riep ik de onnozele jongen toe dat dit precies de bedoeling was. ‘Oh, waar is dat verrekte ding?  Sh*t! Sh*t!‘ (In mijn paniek heb ik dat volgens mij ook nog allemaal hardop gezegd). Ondertussen lag de halve inhoud van mijn tas op de grond, maar mijn OV heb ik gelukkig wel op tijd gevonden.

Tijd om vriendin S. te bellen. Ja, zij zat ook in de trein. Helaas bestond de trein uit twee verschillende treinstellen. Zij zat helemaal vooraan en ik helemaal achteraan. Mevrouw was trouwens ook te bang om over te stappen bij de enige tussenstop. Wat hebben wij het gezellig gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *