Alsof je een cadeautje krijgt

Deze blog is gewijd aan een kleine, maar oh-zo-leuke traditie: die van de kerstkaarten. Terwijl ik overal om me heen mensen zie die snoep, cadeaus en kerstbomen inslaan, blijven de kerstkaarten onaangeroerd in het schap liggen. In onze drukke leventjes lijkt geen plaats te zijn voor het selecteren, ondertekenen en versturen van kerstkaarten. Nee, onze geliefden wensen wij per sms, facebook of andere social media wel een gelukkige kerst.

Ook ik heb mij vele winters schuldig gemaakt aan de verloedering van de kerstkaarttraditie. Ik snap eigenlijk niet waarom, want ik ben wel een voorstander van brieven krijgen en schrijven in plaats van elkaar te mailen. Een kerstkaart ontvangen voelt bijna alsof je een cadeautje krijgt. Je pakt hem nieuwsgierig uit om te zien wie genoeg van je houdt om je een echt kaartje te sturen. Voorgaande jaren heb ik e-cardmailtjes vaak niet eens geopend, maar alle kerstkaartjes kregen een mooi plekje boven de open haard in mijn ouderlijk huis.

In deze dagen waarin het donker ons achtervolgt en ons de illusie geeft alleen te zijn en de vrieskou onze ledematen tegelijkertijd pijnlijk en gevoelloos maakt, vraag ik u allen om massaal kerstkaarten te versturen. Stuur ze naar uw geliefden, naar uw vijanden en naar onbekenden (onderzoek wijst uit dat een heel groot deel zelfs een kerstkaartje terugstuurt. Yay voor reciprociteit!). Help mee aan de meest hartverwarmende kerst ooit, want warmte zullen we zeker kunnen gebruiken deze winter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *