Als het einde nadert

Social media stelt ons in staat om de meest nutteloze dingen met elkaar te delen. Dingen zoals foto’s van eten, hele agenda’s, links naar mijn blog, filmpjes van liedjes die mensen op hun begrafenis gedraaid willen hebben – HUH? Ja, je lees het goed. Onlangs trof ik een bericht aan van vriend X – die wel aangaf dat het nog lang niet zo ver is – maar als het eenmaal zo ver is dan wil hij dit liedje op zijn b e g r a f e n i s hebben. Het moge duidelijk zijn dat ik geen internetvrienden meer ben met vriend X, maar deze statusupdate heeft me wel aan het denken gezet – over de hits die gedraaid kunnen worden als het einde nadert -. Niet het meest leuke onderwerp om over na te denken – één van de minst leuke eigenlijk, aangezien ik bang ben voor de dood – maar goed.

Na lang nadenken moet ik helaas bekennen dat ik nog geen keuze heb kunnen maken. Er is zelfs een top 100 van begrafenishits te vinden op internet, wat de keuze natuurlijk niet makkelijker maakt. Hoe mooi sommige van de liedjes op de lijst zijn, ze zeggen weinig over mij als persoon. Ik stel daarom voor dat alles wat op mijn iPod staat afgespeeld wordt. Het is een wat rare combinatie van artiesten en liedjes – zou ik mijn iPod verliezen, dan zou de vinder niet weten of deze van een acht jarig meisje of een man middelbare leeftijd is – maar het weergeeft wel exact wat voor persoon ik ben.

4 comments

 1. Dina zegt:

  Grappig, ik heb juist alles al helemaal bedacht voor het moment supreme.

  • Tanja zegt:

   Wow. Ik kan nog niet dealen met het idee dat ik ooit dood ga, dus ik heb nog geen plan.
   Heb jij de jouwe -volgens de laatste trend- ook al gedeeld met je Facebookvrienden?

 2. Sas zegt:

  Ik heb ook wel een idee hoe ik het zou willen….

 3. Lauradenkt zegt:

  Ik weet het niet helemaal zeker, maar ik heb het ook nergens opgeschreven ofzo, dus niemand weet welke nummers ik eventueel zou willen. Maar ze weten wel dat ik een crematie wil en dat vind ik belangrijker dan liedjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *