Als het einde nadert

Social media stelt ons in staat om de meest nutteloze dingen met elkaar te delen. Dingen zoals foto’s van eten, hele agenda’s, links naar mijn blog, filmpjes van liedjes die mensen op hun begrafenis gedraaid willen hebben – HUH? Ja, je lees het goed. Onlangs trof ik een bericht aan van vriend X – die wel aangaf dat het nog lang niet zo ver is – maar als het eenmaal zo ver is dan wil hij dit liedje op zijn b e g r a f e n i s hebben. Het moge duidelijk zijn dat ik geen internetvrienden meer ben met vriend X, maar deze statusupdate heeft me wel aan het denken gezet – over de hits die gedraaid kunnen worden als het einde nadert -. Niet het meest leuke onderwerp om over na te denken – één van de minst leuke eigenlijk, aangezien ik bang ben voor de dood – maar goed.

Na lang nadenken moet ik helaas bekennen dat ik nog geen keuze heb kunnen maken. Er is zelfs een top 100 van begrafenishits te vinden op internet, wat de keuze natuurlijk niet makkelijker maakt. Hoe mooi sommige van de liedjes op de lijst zijn, ze zeggen weinig over mij als persoon. Ik stel daarom voor dat alles wat op mijn iPod staat afgespeeld wordt. Het is een wat rare combinatie van artiesten en liedjes – zou ik mijn iPod verliezen, dan zou de vinder niet weten of deze van een acht jarig meisje of een man middelbare leeftijd is – maar het weergeeft wel exact wat voor persoon ik ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *