Teddy

Vorige keer heb ik het gehad over het circus. Wat ik toen niet heb verteld is dat er ook een act was met honden. Het was werkelijk verbazingwekkend wat die honden allemaal konden doen. Ze sprongen door hoepels, deden de handstand op de hand van de trainer (dat was een klein hondje die dat deed). Alsof dat niet genoeg was konden ze ook nog steppen en autorijden.

Ik heb eerder geschreven over de streken van mijn hond, alleen heb ik toen verzuimd te vertellen hoeveel commando’s mijn hond wel kent. Hij kent commando’s en trucjes als zit, blijf, af, poot, wachten, dood liggen, rol om, rondje draaien en dat is het wel zo ongeveer. Ik besloot dus, geïnspireerd door het circus, mijn hond iets nieuws te leren! Omdat ik niet zo gauw iets nieuws wist, heb ik mijn grote vriend google geraadpleegd. Google zei: ‘kijk hier, vet leuk trucje. Leer je hond mank te lopen!’

Helemaal enthousiast vis ik zijn beloningssnoepjes uit de kast en installeer me op zijn speelkleed. Teddy, mijn hond, komt meteen nieuwsgierig op me af. Wat ik ook probeerde, meneer had alleen oog voor de snoepjes. Hij begreep niet wat ik van hem wilde. In een wanhopige poging om toch snoepjes te krijgen begon hij om te rollen, rondjes te draaien en pootjes te geven. Heel schattig, maar totaal niet de bedoeling.

In het filmpje op youtube leek het zo makkelijk, maar na een lange tijd van proberen en mislukken heb ik het opgegeven, mezelf troostend met de gedachte dat Teddy al zoveel skills heeft dat er simpelweg geen ruimte meer is voor nieuwe trucjes.

Hier een superlief filmpje van mijn lieve Tedster (zo’n 3/3,5 maand geleden)!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2xnCxsx6hug]

Comments are closed.